Zuchten van de ziel

Beschikbaarheid: UITVERKOCHT (niet meer bestelbaar!)
Afmetingen: 3.30cm x 17.00cm x 24.00cm
Aantal pagina's: 560

Prijs: €29.95

Zuchten van de ziel is een bijzonder indrukwekkende autobiografie. De auteur vertelt onder haar pseudoniem Asmara over haar jeugd die extreem was en bizarre aspecten vertegenwoordigde. Na erin vast te zijn gelopen, kreeg haar leven een keerpunt en ging over in een zoektocht naar haar ware wezen, met het vinden van de spiritualiteit en uiteindelijk ook haar innerlijke kracht. Het draait om het gaan van een pad dat leidde naar en kon verbinden met het licht.

Asmara neemt de lezer mee in haar levensverhaal dat begint bij de ouders die zich beiden onttrokken aan de verantwoordelijkheid, met een vader in de gevangenis en een moeder in de prostitutie, die op een dag de deur uitliep en niet meer terugkeerde. Pas na drie dagen werden de sterk verwaarloosde kinderen gevonden in het huis. Asmara was toen een baby van 3 maanden oud. De vele ontberingen en verwaarlozingen waren de grondtoon van haar verdere leven. Het levenslot dat aan haar bleek te zijn opgelegd en vanuit die omgevingssfeer haar leven sterk negatief beïnvloedde. Een donkere wereld, uiterst onveilig, met als jong kind een grote verwarring om het haar opgelegde leven als zodanig aan te moeten gaan. 

Het werd een zoektocht naar beter en het zich losmaken van de waan en de blindheid voor hoe het anders kon, het kostte Asmara haast het leven. Het was een waan doorbreken, de waan anderen als beter te ervaren en te zien. Een vrijkomen van opgelegde zaken, zoals macht en emotionele manipulatie. Van duister naar licht en liefde en de eigen uiteindelijke verantwoordelijkheid nemen.

In grote lijnen gaat het in dit boek om de grote ontmaskering van de eigen denkbeeldige waan van het ego. De ervaring dat een mens in staat is om, tegen de verdrukking in en dwars door de problematiek heen, hoe groot en extreem die ook mag zijn, zich erbovenuit te kunnen verheffen. Om door te gaan naar een hoger levensplan, naar de weg terug. Juist vanuit kwetsbaarheid gaan naar kracht, een ontdekken en groeien naar heelheid. Heel zijn!

Titel: Zuchten van de ziel
Auteur: Asmara
Uitgever: Lineke Eerdmans
Eerste druk: 2016
Aantal pagina's: 560
Prijs: € 29,95 (exclusief verzendkosten)