The making of De wereld van de stroopwafel!

Stroopwafels zijn heel vertrouwd. Hoe vaak valt dat pakje niet bijna achteloos in ons winkelmandje? Maar de meeste mensen weten er niet veel van. Hoe oud is deze beroemde koek? Wat zit er allemaal in? Hoe worden ze gemaakt? Kun je ze wel zelf bakken, en hoe dan? En wat kun je er nog meer mee doen? De stroopwafel heeft nu als eerste koekje haar eigen boek!

Naast interviews, gedichten, korte verhalen en geestige weetjes staan er in De wereld van de stroopwafel ook recepten voor en met stroopwafels en handleidingen voor vrolijke traktaties. De wereld van de stroopwafel is een boek om uit te bakken, in te lezen en mee aan de slag te gaan. 

En omdat het zo'n wereldberoemd koekje is, hebben we het boek meteen in het Engels laten vertalen. The wonderful world of the stroopwafel. The famous Dutch cookie that sticks! 

Over de auteurs

Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt kregen samen het idee voor dit boek. Zij zijn uitgever, journalist en werken als hoofd – en eindredacteur voor verschillende bladen en organisaties. Zij delen de passie voor mooie boeken en mooie verhalen. Bij het maken van dit boek hebben ze (letterlijk) hun vingers afgelikt.

Recensies

‘Stroopwafels zijn gewoon onweerstaanbaar lekker, eigenlijk op elk moment van de dag. Alles wat je over deze meesterlijk lekkere koek wilt weten staat in het boek.’
Yolanda van der Jagt

 

 ‘De stroopwafel komt niet voor niets de eer toe om als eerste koekje een eigen boek te krijgen.’

Kees Raat

Photoshoots

Boeklancering

In de winkel

In de media