Van Kak naar Gemak met Jacq

Gaat er iets niet lekker in jouw leven? Ervaar je kak? Dan is dit boek jouw uitweg naar gemak!

Van Kak naar Gemak met Jacq is een handboek voor een fijn en mooi leven. Met heel veel praktijkvoorbeelden en mooie oefeningen om je leven te transformeren naar een gelukkige ervaring! Je leert praktisch en effectief omgaan met 'kak' in je leven. In het boek komen thema’s aan bod als loslaten, zelfvertrouwen, blokkades, het systeem, zelfacceptatie en nog veel meer!

Als het thuis niet meer gaat

Een boek voor alle ouders, die (on)bewust een trauma doorgeven aan hun kinderen.

Een trauma kan jarenlang onbewust aanwezig zijn en heeft in een leven vaak enorme impact, ook op die van de kinderen. Wat neem je van je trauma mee in de opvoeding van je kind(eren)? En wat kun je doen om trauma’s bij jouw kinderen te voorkomen? Wat kun je doen om alles uit het leven te halen wat erin zit? Vragen die de lezer aanzetten tot actie..

De Wende

Een indringende confrontatie met gevolgen van niet aangeboren hersenletstel en het ontbreken van een regeling voor volwassenenadoptie.

In 'De Wende' gaat het over ommekeer en samenvoeging. Een ongeluk, omgekomen vrienden, zwaargewonde en getraumatiseerde kinderen en voogdijafspraken zetten het leven van Mark en Renée op zijn kop. Hun leven komt in het teken te staan van zorg en opvang. Het noodlot dat hen treft vormt het begin van een zoektocht die moet leiden naar de vorming van een nieuw gezinsleven voor twee eigen en twee pleegkinderen.

Voor dit boek deed ik auteursbegeleiding, eindredactie en verzorgde ik de vormgeving en publicatie.

Elyson

Lukt het Lucas om uit de handen van de gevaarlijke tovenaar te blijven?

Tijdens zijn vakantie in Schotland krijgt Lucas van zijn oma een vreemd, oud boek. In eerste instantie lijkt er niets in het boek te staan, de vergeelde pagina's zijn leeg. Als hij 's avonds in bed ligt, bladert hij er nog eens doorheen. Plots verschijnt op de eerste bladzijde een kaart die een wereld laat zien die binnen in de aarde is. Een wereld vol bergen, bossen en meren. Voor Lucas het goed beseft, belandt hij in deze wereld.

Voor dit boek deed ik auteursbegeleiding, eindredactie en verzorgde ik de vormgeving en publicatie.

Herken wie ik ben

De natuur in beeld op herkenningskaarten

De natuur zit vol met verrassingen. Maar hoe heten al die planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht? De veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter, bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker. Met deze laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten, bomen, … in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien!

Voor dit boek deed ik de eindredactie en de eindcorrectie op de PDF.

Plantchemie

Maak van je tuin een laboratorium

en groene tuin is een schatkamervol natuurlijke ingrediënten. Dit boek is voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruikmaakt van de natuurlijke kringloop in de tuin. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, knoflookspray en anti-jeukzalf. In dit praktische boek verklappen we je de geheimen van de werkzame stoffen in je tuinplanten. Met chemie uit eigen tuin kun je op een natuurlijke manier je planten voeden en plagen bestrijden. Je maakt je eigen plantaardige mest, antislakkenspray en bodem-verbeteraar. Je planten worden bloemrijker en je groenten nog lekkerder. Haal de kracht uit de tuin ook in huis. Maak bijvoorbeeld biologische kleurstof, allesreiniger of aftersun. Je leest er alles over in Plantchemie, het derde deel in de serie 'Avontuurlijk Tuinieren'. Plantchemie past in de levensstijl van afval verminderen en circulair leven.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Algemeen Dagblad plaatst prachtig artikel

Afgelopen weekend verscheen een mooi interview met de auteur van De ZOON IN de MAN in het AD. “Franszen heeft meerdere redenen zijn verhaal op papier te zetten. Voor zichzelf, als verwerking. Maar ook om zelfdoding bespreekbaar te maken én om mensen te vertellen dat er meer is. Meer dan we kunnen waarnemen.”

The Good Plant

Het duurzame kamerplanten- en bloemenboek voor binnenshuis biedt je volop inspiratie en creatieve tips voor milieubewuste keuzes en verzorging. Zo kun je langer van je bos bloemen en planten genieten! Bloemen en kamerplanten zijn lang niet altijd zo groen als ze eruitzien. 'The good plant' helpt je op weg om verantwoordelijk (er) om te gaan met bloemen en planten in huis. Margo leert je hoe je zo lang mogelijk van je bloemen en planten kunt genieten, zodat je niet steeds nieuwe hoeft te kopen. Voor haar boek ging ze op zoek naar informatie over de impact van een bosje bloemen of een kamerplant. Ze interviewde groene ondernemers over hun aanpak en verdiepte zich in nieuwe ontwikkelingen in de wereld van kamerplanten. ‘The Good Plant’ is een praktisch boek vol inspirerende, duurzame tips om langer van je planten en bloemen te genieten.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Een goede moeder sterft

Hennie is een moeder die, in haar poging goed te zijn, haar dochter kwijtraakt. De vraag is of een goede moeder wel bestaat als mensen in hun controlezucht elkaar niet laten zijn die ze zijn. Eva, de dochter, vindt uiteindelijk in zichzelf de moeder waar ze naar op zoek is.

De moeder in dit verhaal, Hennie, maakt zich afhankelijk van het oordeel van anderen en probeert zich daarin te passen. Ze zoekt een anker, eerst in haar eigen moeder en als die sterft in haar echtgenoot die ze niet kan bereiken. Uiteindelijk vindt ze haar basis in een ander die de controle van haar overneemt. Daardoor verliest ze haar kinderen en belandt ze in een afhankelijke positie. Van mislukte moeder wordt ze dochter. Eva probeert te voldoen aan de verwachtingen van haar moeders die ze projecteert op de wereld. Als haar pogingen mislukken wil ze verdwijnen (anorexia). Uiteindelijk klampt ze zich vast aan haar moederschap. Van mislukte dochter wordt ze moeder. De moeder in dit boek sterft op het moment dat de relatie met haar dochter goed had kunnen komen. Maar: een moeder moet elk moment sterven, in de zin dat ze haar eigen identiteit opgeeft, zonder dat ze werkelijk verdwijnt. De problematiek - vechtscheiding, mislukte moeder-dochter relatie, controledrang - is voor velen herkenbaar. De impliciet in het verhaal verwerkte oplossing is die van Eva, die als moeder leert hoe ze haar weten op een liefdevolle manier moet loslaten.

Lees meer op www.ruinesvanbabel.nl

Voor dit boek deed ik auteursbegeleiding, eindredactie en verzorgde ik de vormgeving en publicatie.

Guerilla Gardening

Voor iedereen met hart voor een groene wereld - Handboek 'Guerrilla Gardening' laat je zien hoe je je eigen leefomgeving eenvoudig kunt vergroenen. Met praktische tuintips en inspirerende voorbeelden van duurzaam tuinieren waarmee je jouw buurt mooier, gezonder en levendiger maakt. En de bijen, vlinders en vogels helpt...

Een groene buurt heeft veel voordelen: het brengt vrolijkheid in een grijze straat. De bloemen voeden bijen en andere insecten. Samen tuinieren in de straat is gezellig. En al dat groen is ook nog eens gezond en zorgt voor minder hitte in de zomer. Met het boek Guerrilla Gardening zet je als bewoner je eigen buurt in bloei. Het is tuinieren buiten de grenzen van je eigen tuin. Van het strooien van zaadbommen en een tegel eruit halen en plant erin zetten, tot een complete buurttuin. Dit boek staat boordevol tuininspiratie en laat zien dat je met groen ook de bijen, vlinders en vogels weer terugbrengt in onze wijken. Leuk als cadeau voor jezelf of om weg te geven aan een buurtvergroener.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.