BLOG: Alle beleggingsexperts zijn leugenaars!

Dit boek geeft elke ondernemer of pensioenbelegger de kans om met zijn vermogen een degelijk pensioen op te bouwen. In deze preview licht Boris van Hemmen, de auteur, een tipje van de sluier.

De dagelijkse onzin op radio en televisie uit de beleggingsindustrie heeft me aangezet om dit boek te schrijven, Die misleidende informatie uit de beleggingsindustrie is schadelijk omdat mensen het gebruiken bij beslissingen om in hun pensioen te beleggen. Dat is vooral voor ondernemers en mensen zonder pensioen gevaarlijk. Ondernemers hebben vermogen en dat vermogen moet nog een leven lang meegaan. Ik herinner mijn nog een documentaire 10 jaar geleden over het verhaal van een tegelzetter die een mooi bedrijf had opgebouwd, verkocht en al zijn geld bij een van de chicste banken van Nederland had belegd. Dat ging fout en er gaat nog steeds veel fout. Voor de ondernemers met vermogen maar zonder pensioen heb ik dit boek geschreven en heb ik een methode ontwikkeld die ondernemers een zeker pensioen geeft van hun vermogen. Voordat je gaat beleggen is het belangrijk om te weten hoeveel genoeg is, hoeveel je nodig hebt om te leven. Als je er nu achter komt dat je vermogen niet toereikend is dan kun je er nog iets aan doen. Als blijkt dat je genoeg hebt of meer dan genoeg dan geeft dat rust. Je weet dan dat je met een gerust hart kunt stoppen met werken, en geld kan spenderen zonder je zorgen te maken of je het je wel kunt veroorloven. Beleggen wordt ook een soort gokken als je niet weet hoeveel rendement je werkelijk nodig hebt en kan zorgen voor stress en slapeloze nachten. Hoe vind je een goede vermogensbeheerder of pensioenadviseur? Meer lezen? Kijk op: https://www.managementboek.nl/boekblog/actueel/9780

Hoogtelijn

In december 2019 ben ik door de Nederlandse Klim- en bergsportvereniging (NKBV) benoemd tot redactielid van Hoogtelijn.

Hoogtelijn is het magazine voor bergsporters, en wordt verspreid onder de leden van de Koninklijke NKBV. In dit eerste nummer van 2020 publiceerde ik mijn eerste bijdrage.

Naast deelnemen aan de redactievergaderingen, zal ik voor Hoogtelijn verschillende publicaties gaan verzorgen.

Happy Way Deck

Lopen sommige dingen niet lekker ...? Heb je nog wel wat doelen en voornemens op je to-do-list staan?

Dit Happy Way Deck is met liefde voor JOU gemaakt! De kaartjes geven je sturing aan je dag, richting aan je gedachten en acties. Ze motiveren en bevestigen. Zo ben je in staat om bewust gelukkiger te leven!

Voor dit project deed ik de eindredactie.

Eiland blues, KNNV Uitgeverij

Overleven op 60° noorderbreedte

Voor iedereen die van reizen, fotografie en mensen houdt. Eilandgemeenschappen op 60° NB hebben veel gemeen: ze worden omringd door duizelingwekkende schoonheid, kennen nog een traditionele cultuur, maar kampen ook met leegloop en uitzichtloosheid. Dit boek is een prachtige ode aan die paradoxale wereld. Eilanden spreken tot de verbeelding. Een eiland is de plek waar alles nog mogelijk is. Waar je opnieuw kunt beginnen, tot jezelf kunt komen, waar een utopie nog kans van slagen heeft. Toch? Was het niet het Canadese eiland Cape Breton dat in maart 2016 aankondigde asiel te verlenen aan Trumpvluchtelingen? Maar hoe idyllisch is het leven in een kleine gemeenschap? Als er geen palmboom is om je hangmat aan op te hangen. Sterker nog, als er helemaal geen bomen en geen wegen zijn? In EILAND blues gaan fotografe Nicole Franken en journaliste Anneke de Bundel op bezoek bij eilandgemeenschappen op 60° noorderbreedte. Ze gaan op pad met de ijsbeerambtenaar in Ittoqqortoormiit, leven in het matriarchaat van Kihnu waar vreemd genoeg mannen de baas zijn en leren alles over eenzaamheid en de paradox van het plannen in gebieden waar niets te plannen valt. Een ding wordt ze wel duidelijk: Langzaam verdwijnen bloeiende gemeenschappen en dreigen plaats te maken voor een onbemand niemandsland. Verhalen uit zes noordelijke eilandgemeenschappen Schitterende fotografie en opmaak Krachtige combinatie van tragiek, schoonheid en passie voor desolate plekken Fotografe Nicole Franken en journaliste Anneke de Bundel, alias de dames Nomad & Villager, verhalen over mensen die tegen de stroom oproeien en bestemmingen die uit beeld dreigen te raken. Eerder maakten ze 'Over elfjes en kogelgaten - berichten uit een vergeten landschap'.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Tuinschrift Avontuurlijk tuinieren, KNNV Uitgeverij

Beleef je tuin in 12 maanden

Ontdek en beleef je tuin in 12 maanden. Het is altijd handig om je eigen tuinnotities bij te houden en terug te kunnen lezen wat je allemaal gedaan en gezien hebt. Dit tuindagboek helpt je te volgen wat er in je tuin gebeurt en nieuwe plannen te maken voor het volgende tuinjaar. Vul je eigen plantenplattegrond in, maak wensen- en droomlijstjes en plan karweitjes en projecten in. Per maand vind je ruimte voor eigen bespiegelingen, belangrijke data (eerste bloei e.d.), maar ook checklisten, tips, trucs en handige hints voor meer leven in je tuin en jaarrond genieten van jouw lapje grond. Dit tuinschrift is een aanvulling op het boek ‘Avontuurlijk tuinieren’, maar is ook los te gebruiken.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Afvalvrije keukencyclus, KNNV Uitgeverij

Alles wat je nodig hebt om restjes groenten en fruit weer op te kweken

Koken en tuinieren zonder afval en voedselverspilling: hoe werkt het? Gooi worteltopjes, bietenrestjes, korianderstengels en sla niet langer weg. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om restjes groenten en fruit (o.a. wortels, stengels, knollen, zaden) uit je eigen keuken weer op te kweken in aarde of water. Van snijplank naar moestuin en weer terug. - Geniet van altijd verse groenten en kruiden in huis. - Verminder afval en voedselverspilling. - Bespaar tijd en geld. - Leer van alles over tuinieren. - Doe samen met je kinderen leuke experimenten. - Met foto’s en duidelijke instructies wordt stap voor stap uitgelegd hoe je groenterestjes kunt opkweken tot nieuwe en lekkere planten. Gewoon op je aanrecht, je vensterbank of in de tuin! Dit boek helpt iedereen die (keuken) afval en voedselverspilling wil verminderen. Hiermee experimenteren is niet alleen heel leuk, maar bespaart bovendien tijd en geld.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Avontuurlijk tuinieren, KNNV Uitgeverij

Haal meer uit je tuin, voor mens en dier

Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren en planten. En: voor jezelf! Proef, pluk, ruik, voel en ervaar de kracht van de natuur in je eigen tuin, in alle seizoenen. Zie wat er leeft en hoe alles met elkaar verbonden is. Met dit praktische inspiratieboek nemen de tuinavonturiers Nienke Plantinga en Katja Staring je mee op avontuur! Met inspirerende fotografie en tips en trucs. Voor dit boek deed ik de eindredactie en begeleidde ik de vormgeving.

Interview NPO Radio 1, Met Het Oog Op Morgen

Stroopwafels veroveren de wereld

Superleuk radio-interview met Wilfried De Jong, Met Het Oog Op Morgen. Over hoe de oer-Hollande stroopwafel de wereld verovert. Of heeft hij dat al lang gedaan?! Als mede-auteur van het enige echte stroopwafelboek kon ik daar natuurlijk van alles over vertellen! Luister het interview op onze Facebookpagina Wafflelujah.

 

De smaak van wildplukken, KNNV Uitgeverij

Een vrolijke, fascinerende en praktische wildplukgids voor de hele familie

Wildplukken is een geweldige manier om samen buiten te zijn en weer in contact te komen met de natuur. Aan de slag gaan is eenvoudig. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken bakken De duidelijke beschrijvingen, instructies en illustraties in dit boek helpen je om 30 bekende eetbare planten makkelijk te vinden en te herkennen. Met lekkere en gezonde recepten om samen te bereiden. Wat dacht je van bovistkebabs, strandbiet-huff-a-puffs, sumaklimonade en zoete aardappel-en-kastanjeburgers?! Voor dit boek deed ik de eindredactie.

Mini Expedities, KNNV Uitgeverij

Avonturen dicht bij huis

Jungletochten | Bountystranden | Bergexpedities | Modderbaden | Onbewoonde eilanden | Wild water

Wandelen is suf en fietsen is saai, maar expedities zijn stoer. Dit boek neemt je mee op expeditie dicht bij huis. Ook in Nederland kun je bergen beklimmen, beken bevaren, jungles doorkruisen en slapen onder de sterren. Wie dit boek leest kan moeilijk thuisblijven. Wandelen wordt opeens hiken en fietsen mountainbiken. En dat is wèl leuk, voor jong en oud.

Voor dit boek deed ik de eindredactie.