Manuscript­beoordeling

Boek (bijna) af en nu?

Of een boek geschikt is voor publicatie, hangt van verschillende factoren af. Het voordeel van manuscriptbeoordeling is dat je eerst een aantal adviezen en verbeterpunten aangereikt krijgt, waarmee je zelf het manuscript kunt verbeteren. Daarna zou je het kunnen voorleggen ter eindredactie. Het manuscript is dan al verbeterd, waardoor het minder eindredactie behoeft.

Hoe werkt het?

Voor de manuscriptbeoordeling ontvang ik graag (een deel van) het manuscript, minimaal 20.000 woorden, met daarbij een synopsis waarin je in ieder geval aangeeft waar het boek over gaat, voor wie het geschreven is en wat de verhaallijn is. Een manuscriptbeoordeling kost € 250,- tot 20.000 woorden. En € 7,50 per 1000 woorden meer.

Je ontvangt van mij  binnen 4 tot 8 weken een volledige analyse van het manuscript, adviezen en tips met betrekking tot de stijl, mogelijke taalkundige correcties, spanningsopbouw, structuur en verhaallijn. En mijn bevindingen en adviezen aangaande de uitgeefmogelijkheden. Op basis daarvan kun je een traject kiezen dat bij je past. Uiteraard zou ik je graag blijven begeleiden en samen met jou tot een mooie boekuitgave komen.

Liever direct eindredactie?

Je kunt er ook voor kiezen het manuscript direct te laten redigeren. Je krijgt dan van mij een geredigeerde versie retour en een versie waarin de wijzigingen zijn bijgehouden, zodat je ziet wat er is gewijzigd en hoe ik te werk ben gegaan. Mocht ik vragen hebben bij bepaalde passages, dan plaats ik een opmerking in de kantlijn. In de eindredactie til ik het boek naar een hoger plan, zonder de eigenheid van het verhaal en van de schrijver te verliezen; het blijft jouw verhaal.
De kosten voor eindredactie kan ik inschatten wanneer ik het manuscript heb ontvangen.

De promotie van boeken verloopt via CB-online naar alle (online) boekhandels in Nederland en België, via persberichten naar relevante media en via social media.

Wil je een prijsopgaaf, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze wordt binnen 1 week beantwoord. 

Lineke Eerdmans heeft de manuscriptbeoordeling gedaan van mijn eerste roman. Naast kundigheid toont zij inlevingsvermogen, onderbuikgevoel en vooral eerlijkheid in haar beoordeling. Het zijn geen volle conclusies of halve bevindingen. Je gaat samen voor hét eindresultaat.

Ziggy S.
auteur Siegfried’s list

Ik ben heel tevreden over de wijze waarop Lineke twee manuscripten van mij heeft beoordeeld. Ze betrekt alle relevante aspecten in haar beoordeling en geeft daarbij goed bruikbare suggesties ter verbetering.

Taede de Boer
auteur Hans en Wilma & Toscanië